Carbon

Przeprowadzając metamorfozę apartamentu, odeszliśmy od klasycznego podziału przestrzeni. Wyburzyliśmy większość ścian, w efekcie czego miejsce zyskało zupełnie nową energię. Na środku otwartej przestrzeni powstał kubik, w którym ukryliśmy pomieszczenie gospodarcze i garderobę. Kuchnia przechodzi płynnie w salon i jadalnię, a sypialnia otwiera się na pokój kąpielowy.

Carbon - Studio Organic, Aga Kobus, Grzegorz Goworek
Carbon - Studio Organic, Aga Kobus, Grzegorz Goworek

Przepływ.

Jesteśmy przeciwni wyznaczaniu ostrych granic, stawianiu barier, tworzenia podziałów.  Dążymy do uwspólniania przestrzeni, płynnego przechodzenia jednego w drugie, przenikania się, współistnienia. Stąd często obecna w naszych projektach komunikacja po okręgu, upodobanie do amfilady, stosowanie licznych przeszkleń i powierzchni lustrzanych.

Carbon - Studio Organic, Aga Kobus, Grzegorz Goworek
Carbon - Studio Organic, Aga Kobus, Grzegorz Goworek
Carbon - Studio Organic, Aga Kobus, Grzegorz Goworek
Carbon - Studio Organic, Aga Kobus, Grzegorz Goworek

Najważniejsze informacje:

Carbon - Studio Organic, Aga Kobus, Grzegorz Goworek
Carbon - Studio Organic, Aga Kobus, Grzegorz Goworek