Przestrzeń.

Na 300 m2 powołaliśmy do życia miejsce bardzo bliskie naszym wartościom i estetyce. Miejsce otwarte, przestronne, sprzyjające swobodnemu przepływowi energii, pozbawione formalnych granic. Całość zorganizowaliśmy w formie komunikacji po okręgu. W centrum umieściliśmy kubik mieszczący sypialnię z garderobą i łazienką. Wokół płynnie ułożyły się pozostałe funkcje, przechodząc jedna w drugą: hol wyjściowy w kuchnię, kuchnia w jadalnię, jadalnia w część wypoczynkowa, ta w bibliotekę, a ona z powrotem w hol. Aby nie zaburzać harmonii tej przestrzeni, elementy służące organizacji życia ukryliśmy w zabudowach będących jednocześnie ścianami.

Natura.

Znajdujący się na piętrze apartament zanurzyliśmy w przyrodzie, dzięki licznym nasadzeniom wysokiej i niskiej roślinności na tarasie. Bezpośrednie połączenie kuchni, jadalni i części wypoczynkowej  z tarasem oraz ogromne przeszklenia na dwóch stronach elewacji we wnętrzu sprawiają, że w środku czuje się bliską obecność natury, jej kojącą energię i spokój.

Detal.

Harmonijną, rytmiczną, niemal minimalistyczną przestrzeń dopełniliśmy wybranymi z rozmysłem przedmiotami. Nic nie jest tu przypadkowe. Wszystko ma tu swój cel i znaczenie. Ważnym wzorniczym akcentem stało się  lustro projektu Oskara Ziety. W pomieszczeniach swoje zasadne miejsce znalazły duże, stożkowe lampy Wastber, sofy modułowe Desiree i Sbaitalia, dywan Poliform, krzesła Carl Hansen & Søn oraz fotele &tradition. Design przedmiotów wypełnił treścią formę przestrzeni.

Najważniejsze informacje: